Uitloggen
Het nieuws voor suppliers en distributors van promotionele producten in de Benelux.
 

« Terug naar NewZ

Xindao over naar Perusa Partners

Het Duitse investeringsfonds Perusa heeft Xindao overgenomen van zijn founding shareholders. Diederik van Styrum en Sandro van Hellenberg Hubar waren begin jaren ’80 de belangrijkste grondleggers van het Nederlandse Xindao.

Het huidige managementteam, met ceo Albert van der Veen, zet Xindao voort. Van der Veen stelt o.m. dat Xindao in Perusa een partner heeft gevonden waarmee Xindao zijn continuïteit kan waarborgen en groei zelfstandig kan voortzetten.
“Onze industrie is aan het consolideren. Xindao is qua grootte een interessante partij om overgenomen te worden. Met Perusa hebben we nu een financieel sterke partner om verder te groeien als everyday gift supplier, de service aan distributeurs verder te verbeteren en uit te breiden naar meer landen,” aldus Van der Veen.
Van Styrum en Hellenberg Hubar verlaten Xindao aan het eind van dit jaar. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Deal
De deal met Xindao is voor Perusa Partners de eerste in Nederland, al helemaal in de promotionele productenindustrie. In 2016 nam het investeringsfonds een groot belang in het Duitse Senator. Lees meer in PromZ Vak nr 3, die in oktober verschijnt.

Eerder Newz

 • Activiteit

  PromZvlog #12 Beursverslag PSI 2018

  Deze keer geen productactie maar een rondje over de PSI. De grootste beurs voor promotionele producten in Europa.

 • Activiteit

  PSI leidt Europees marktonderzoek

  Onder leiding van de PSI gaat onderzoek plaatsvinden om de Europese promotionele productenmarkt in kaart te brengen. Michael Freter (managing director PSI) sprak hierover tijdens zijn openingsspeech op de PSI 2018, die onlangs werd georganiseerd in Düsseldorf.

 • Activiteit

  Partnership PF Concept en Moleskine

  Moleskine heeft een exclusief partnership gesloten met PF Concept Int. voor de distributie van Moleskine customized producten op de business to business markt in de Benelux.

 • Activiteit

  PSI 2018: van alles wat minder

  De onlangs van 9 tot en met 11 januari gehouden PSI 2018 zat op een aantal belangrijke punten in de min ten opzichte van de PSI 2017. Minder exposanten, minder bezoekers en nu al minder eindklanten die de laatste dag van deze Europese beurs voor promotionele producten bezochten.

 • Activiteit

  In Memoriam Coen Kurz

  Coen Kurz, velen uit het vak kennen zijn naam of hemzelf, is afgelopen vrijdag 5 januari 2018 overleden na een kort ziekbed. Hij werd geboren in Tiel, en hij stierf er ook.