Uitloggen
Het nieuws voor suppliers en distributors van promotionele producten in de Benelux.
 

« Terug naar NewZ

Xindao over naar Perusa Partners

Het Duitse investeringsfonds Perusa heeft Xindao overgenomen van zijn founding shareholders. Diederik van Styrum en Sandro van Hellenberg Hubar waren begin jaren ’80 de belangrijkste grondleggers van het Nederlandse Xindao.

Het huidige managementteam, met ceo Albert van der Veen, zet Xindao voort. Van der Veen stelt o.m. dat Xindao in Perusa een partner heeft gevonden waarmee Xindao zijn continuïteit kan waarborgen en groei zelfstandig kan voortzetten.
“Onze industrie is aan het consolideren. Xindao is qua grootte een interessante partij om overgenomen te worden. Met Perusa hebben we nu een financieel sterke partner om verder te groeien als everyday gift supplier, de service aan distributeurs verder te verbeteren en uit te breiden naar meer landen,” aldus Van der Veen.
Van Styrum en Hellenberg Hubar verlaten Xindao aan het eind van dit jaar. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Deal
De deal met Xindao is voor Perusa Partners de eerste in Nederland, al helemaal in de promotionele productenindustrie. In 2016 nam het investeringsfonds een groot belang in het Duitse Senator. Lees meer in PromZ Vak nr 3, die in oktober verschijnt.

Eerder Newz

 • Activiteit

  PPP, ProComm en MVO Nederland op bezoek bij MOB

  In samenwerking met MVO Nederland hebben branchevereniging Platform Promotional Products en Procomm een paar weken geleden een bezoek gebracht aan Mid Ocean Brands in Barneveld. Insteek was om andere branches inzicht te geven in verantwoord ketenbeheer.

 • Activiteit

  010 Area Live: innovatie in live-communicatie

  010 AREA LIVE, is een nieuw event dat innovaties op het gebied van live communicatie tastbaar maakt. De eerste editie vindt plaats op 16 en 17 mei 2018 in Rotterdam Ahoy, tegelijk met PromZ.live. Organisator is Het Portaal Uitgevers en het initiatief wordt ondersteund door Rotterdam Partners en Rotterdam Ahoy.

 • Activiteit

  Compacon opent vestiging in Frankrijk

  Begin dit jaar werd distributeur Compacon overgenomen door Plato Groep, waartoe ook Clipper Gifts en IGO behoren. Daarmee werd ook invulling gegeven aan de internationale ambitie om de activiteiten van Compacon binnen Europa verder uit te rollen. Met de opening van een Franse vestiging is nu een eerste stap gezet richting internationale markt.

 • Activiteit

  Macma Nederland wordt Norvald

  Erik Alma en zijn vrouw Nikki hebben na 14 jaar de activiteiten van Macma Nederland overgenomen en zetten deze voort onder de naam Norvald. Geleidelijk aan verschijnt het nieuwe logo (naast het Macma-logo), een andere vormgeving en een nieuwe pay-off. De belangrijkste taak blijft vooralsnog het leveren van de producten van Macma Nederland, aldus Erik Alma.

 • Activiteit

  Intensivering samenwerking MOB en Skross

  Mid Ocean Brands heeft aangekondigd dat de bestaande samenwerking met het Zwitserse merk Skross, een gerenommeerde onderneming op het gebied van kwalitatief hoogstaande reisadapters, is geïntensiveerd.