Uitloggen
Het nieuws voor suppliers en distributors van promotionele producten in de Benelux.
 

« Terug naar NewZ

Vakprijzen uitgereikt op Leveranciersdagen 2017

Tijdens de Night of the PromZ, de wining & diningavond die traditioneel de eerste beursdag van De Leveranciersdagen afsluit, zijn de vakprijzen voor suppliers en distributeurs uitgereikt, alsmede de Publieksprijzen voor de full service distributeur en online distributeur. Voor vier distributeurs waren er ook eervolle vermeldingen.

In de categorie Supplier of the Year generalist was de award voor Xindao. In de categorie Supplier of the Year specialist ging de award (net als vorig jaar) naar Araco.
Hokra werd onderscheiden als de beste distributeur van 2017 (Leverancier van het Jaar 2017, de titel ‘leverancier’ wordt hier gebruikt omdat opdrachtgevers over hun leveranciers spreken en niet over hun distributeurs). In de categorie online distributeurs was die prijs voor Maxilia (Best Online Performance).
Eervolle vermeldingen in de categorie full service distributeurs waren voor Compacon en Interimage. In de categorie online distributeurs waren de eervolle vermeldingen voor Allgifts en IGO. De publieksprijzen (de stemmen van opdrachtgevers, die via een speciale votingsite binnenkomen) waren voor Robitex en MultiGift. Ruim 4000 opdrachtgevers hebben hun stem uitgebracht.

Nominaties
De vakjury hanteerde criteria, aan de hand waarvan de suppliers en distributeurs werden genomineerd en beoordeeld. Bij de distributeurs telden de stemmen van de vakjury, de suppliers (die de nominaties kregen voorgelegd) en ook die van de opdrachtgevers. De uitslag kwam via een bepaalde sleutel tot stand. Bij de suppliers ging het – ook in een bepaalde verhouding – om de stemmen van de vakjury en de distributeurs (die ook de nominaties kregen voorgelegd). De vakjury voor de distributeurs bestond uit Robin Vogel (Buttonboss Groep) Bob Heerius (namens PPP), Michel Hofsté (Araco), Bas Lensen (Toppoint), Marlous Spaven (TIM), Simone Keijzers (Listawood), Karin Schaper (PromZ Magazine/PromZ Vak) en John Swaab (Het Portaal). De jury voor de suppliers bestond naast Schaper en Swaab uit Danielle Kaspers (Robitex), Miklos Markovits (Interimage), Dick Brandwijk (Brandwijk Kerstpakketten/Promo.nl). Edwin Kats (Pinkcube) en Edwin Bouman (namens PPP).

Groei
De Leveranciersdagen 2017 (een initiatief van het Portaal, ondersteund door PPP) vonden plaats op 6 en 7 september jl. en trokken 1196 bezoekers (vorig jaar 927) en 137 standhouders (vorig jaar 125), waarvan bijna 40 uit het buitenland. Ook was er een aanzienlijk aantal buitenlandse bezoekers, met name uit België, Duitsland en Scandinavië. De Night of the PromZ werd bijgewoond door zo’n 400 vakgenoten. Deze dineravond wordt georganiseerd door Het Portaal/PromZ Vak, en is dit jaar mede mogelijk gemaakt door Araco, BQS Textiles, Clipper, ID Identity, Giving Europe, Lensen Toppoint, PF Concept, PSI, Texet Benelux, Xindao en PPP.

Volgend jaar verhuist de beurs naar een andere locatie, namelijk Expo Houten. De Leveranciersdagen 2018 vinden dan plaats op dinsdag 5 september en woensdag 6 september. Lees meer in PromZ Vak nr 3, die in oktober verschijnt.

Eerder Newz

 • Activiteit

  PromZvlog #12 Beursverslag PSI 2018

  Deze keer geen productactie maar een rondje over de PSI. De grootste beurs voor promotionele producten in Europa.

 • Activiteit

  PSI leidt Europees marktonderzoek

  Onder leiding van de PSI gaat onderzoek plaatsvinden om de Europese promotionele productenmarkt in kaart te brengen. Michael Freter (managing director PSI) sprak hierover tijdens zijn openingsspeech op de PSI 2018, die onlangs werd georganiseerd in Düsseldorf.

 • Activiteit

  Partnership PF Concept en Moleskine

  Moleskine heeft een exclusief partnership gesloten met PF Concept Int. voor de distributie van Moleskine customized producten op de business to business markt in de Benelux.

 • Activiteit

  PSI 2018: van alles wat minder

  De onlangs van 9 tot en met 11 januari gehouden PSI 2018 zat op een aantal belangrijke punten in de min ten opzichte van de PSI 2017. Minder exposanten, minder bezoekers en nu al minder eindklanten die de laatste dag van deze Europese beurs voor promotionele producten bezochten.

 • Activiteit

  In Memoriam Coen Kurz

  Coen Kurz, velen uit het vak kennen zijn naam of hemzelf, is afgelopen vrijdag 5 januari 2018 overleden na een kort ziekbed. Hij werd geboren in Tiel, en hij stierf er ook.