Uitloggen
Het nieuws voor suppliers en distributors van promotionele producten in de Benelux.
 

« Terug naar NewZ

In Memoriam Hans Jensema

In Memoriam
Hans Jensema
1 maart 1951 – 14 december 2017

 

‘Een icoon is heengegaan!

Op 14 december 2017 is Hans Jensema ons ontvallen.

Hans was een pionier, een icoon die de premiumwereld een ander gezicht gaf.

Na een periode te hebben gewerkt bij de firma Ter Haar, besloten Hans Jensema en Ernst Jan Pauw voor zichzelf te beginnen onder de naam JPM. Een stap die zich niet onbetuigd heeft gelaten in de premiumwereld. Hans wist met zijn charmes, maar zeker ook met lef klanten aan zich te binden en wist van een mission impossible een possible mission te maken.

Ook al waren collega’s het niet altijd met zijn werkwijze eens, Hans slaagde eigenlijk altijd in zijn missie, linksom of rechtsom. Soms met een risico, maar altijd overwogen en doordacht.

Vele grote klantnamen werden door JPM bediend met premiums, maar er werd tevens een grote stap gezet in het leveren van gifts aan de grote postorderbedrijven.

Jaren later werd JPM verkocht aan MidOcean en traden Hans en Ernst Jan af als directeur en aandeelhouder. Na het afscheid van Hans en Ernst Jan heb ik nog vele avonduren met Hans doorgebracht.

Uren waarin we heel veel zakelijke gesprekken voerde, maar zeker ook vol humor en diepgaande privégesprekken. Hans wilde zijn kindje JPM goed overdragen en ervoor zorgen dat hun gedachtegoed bleef voortleven. Een zeer sterke band voelde Hans ook altijd voor de collega’s die achterbleven en waar heel erg goed voor gezorgd moest worden.

Hans moet gezien worden als een man met moed, passie, lef en een enorme dosis positiviteit.’

 

Jan Wagenaar (Insight Graphics)

Eerder Newz

 • Activiteit

  PromZvlog #12 Beursverslag PSI 2018

  Deze keer geen productactie maar een rondje over de PSI. De grootste beurs voor promotionele producten in Europa.

 • Activiteit

  PSI leidt Europees marktonderzoek

  Onder leiding van de PSI gaat onderzoek plaatsvinden om de Europese promotionele productenmarkt in kaart te brengen. Michael Freter (managing director PSI) sprak hierover tijdens zijn openingsspeech op de PSI 2018, die onlangs werd georganiseerd in Düsseldorf.

 • Activiteit

  Partnership PF Concept en Moleskine

  Moleskine heeft een exclusief partnership gesloten met PF Concept Int. voor de distributie van Moleskine customized producten op de business to business markt in de Benelux.

 • Activiteit

  PSI 2018: van alles wat minder

  De onlangs van 9 tot en met 11 januari gehouden PSI 2018 zat op een aantal belangrijke punten in de min ten opzichte van de PSI 2017. Minder exposanten, minder bezoekers en nu al minder eindklanten die de laatste dag van deze Europese beurs voor promotionele producten bezochten.

 • Activiteit

  In Memoriam Coen Kurz

  Coen Kurz, velen uit het vak kennen zijn naam of hemzelf, is afgelopen vrijdag 5 januari 2018 overleden na een kort ziekbed. Hij werd geboren in Tiel, en hij stierf er ook.